NOR CURIER 930X122

    dacia-sandero-uzina

    Producţia, oprită la Dacia din cauza unei greve

    După cum v-am informat, mii de angajaţi de la uzina „Dacia Renault” din Mioveni au oprit lucrul şi au participat astăzi la un protest. Oamenii sunt nemulţumiţi de salarii şi ameninţă cu greva generală.

    Concret, protestul spontan a fost declanşat în această dimineaţă, cu revendicări legate de noul contract colectiv de muncă şi de orele suplimentare.

    Protestul a început la secţia Vopsitorie, iar producţia este oprită în acest moment la uzina Vehicule. La grevă s-au alăturat şi unii dintre muncitorii secţiilor Montaj şi Caroserie.

    Nemulţumirile sunt legate de negocierea contractului colectiv de muncă pentru anul 2013 şi de faptul că o parte dintre orele suplimentare ar putea să nu mai fie plătite.

    Negocierile au început la sfârşitul lunii februarie, dar continuă şi în prezent. Ele ar urma să fie finalizate în aprilie.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3