EcoMoto 930×122

    daniel-constantin3

    Produsele tradiționale românești, marcate cu un logo național

    Ministerul Agriculturii, condus de piteşteanul Daniel Constantin, a stabilit, într-un proiect de ordin, condiţiile şi criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un produs pentru a primi titulatura de „tradiţional”. Aceste produse vor fi comercializate purtând un logo specific.

    Proiectul este în dezbatere publică şi îşi propune să limpezească situaţia produselor tradiţionale româneşti, după ce vidul legislativ le-a permis unor producători să facă concurenţă neloială, „branduindu-şi” produsele în acest fel. Dacă proiectul va intra în vigoare, produsele atestate ca fiind tradiţionale vor fi marcate cu un logo naţional, aflat în proprietatea exclusivă a Ministerului Agriculturii.

    În momentul de faţă există în jur de 4.200 de produse tradiţionale înregistrate ca atare la Ministerul Agriculturii. Până şi oficialităţile se îndoiesc, însă, de veridicitatea lor.

    Conform proiectului de act normativ, produsele tradiţionale sunt acelea obţinute din materii prime din zona de producţie şi care nu au în compoziţia lor aditivi alimentari, cu excepţia celor naturali, care prezintă o reţetă tradiţională, un mod de producţie şi/sau de prelucrare şi un procedeu tehnologic tradiţional şi care se disting în mod clar de alte produse similare aparţinând aceleiaşi categorii.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90