NOR CURIER 930X122

roibuoltchim

„Statul a pierdut controlul AGA la Oltchim”

Constantin Roibu, managerul general al Oltchim Ramnicu Valcea, arunca bomba: statul nu ar mai controla AGA de la Oltchim! Dupa cum se stie, principalul actionar de la societatea valceana care a preluat petrochimia pitesteana este statul prin Ministerul Economiei, dar se pare ca actiunile pe care acesta le detine nu mai sunt de ajuns pentru a lua deciziile importante!

Astfel, Roibu sustine ca statul a pierdut controlul in AGA de la Oltchim privind unele decizii, cum ar fi majorarea capitalului sau operarea de achizitii, dupa ce compania germana PCC SE si fondul britanic de investitii Carlson Ventures au ajuns sa detina 31,3%.

„In AGA la Oltchim actionarul majoritar, Ministerul Economiei, este blocat in luarea anumitor deciziii, intrucat nu mai are impreuna cu actionari minoritari doua treimi din voturi. De exemplu, pentru decizii ca majorarea capitalului sau achizitii sau fuziuni, statul nu mai are necesarul de voturi”, a declarat Roibu, citat de Bursa.

Roibu spune ca s-a ajuns in aceasta situatie dupa ce PCC SE si Carlson Ventures au ajuns sa detina impreuna 31,3% din capitalul Oltchim. Statul detine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile Oltchim.

PCC SE este principalul actionar minoritar de la Oltchim, opunandu-se in repetate randuri preluarii petrochimiei de la Pitesti. PCC SE si Carlson Ventures au anuntat, la 20 iunie, ca actioneaza concertat in vederea achizitiei de actiuni la Oltchim. PCC SE controleaza direct 17,28% din actiunile Oltchim, iar Carlson Ventures detine 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90