NOR CURIER 930X122

    arpechim_sediu

    Rafinaria Arpechim, in pericol

    Petrom isi reafirma intentia de a inchide rafinaria Arpechim din Pitesti! Anuntul a fost facut de seful rafinariei Petrobrazi.

    Petrom, cea mai mare companie din Romania, estimeaza ca cererea de carburanti nu-si va reveni nici in 2011, dupa ce anul acesta declinul ar putea ajunge la 10%, segmentul de rafinare fiind astfel unul dintre cele mai amenintate, nu doar la nivel local, ci si european.

    „Fiecare a patra rafinarie din Europa ar trebui inchisa si de aceea trebuie sa ne aparam pozitia din Romania. Exista o supracapacitate de rafinare in comparatie cu cererea. In plus, vedem in zone precum Orientul Mijlociu ca se construiesc rafinarii cu capacitati foarte mari si este greu de anticipat cum vor evolua pietele din China si India. In acest context, ne asteptam la vremuri grele pentru Europa”, a declarat Alfred Leodolter, directorul rafinariei Petrobrazi, una din cele doua unitati de prelucrare a petrolului care se afla in portofoliul Petrom.

    El a mai spus ca Petrom a decis inca de anul trecut sa renunte la Arpechim, cea de-a doua rafinarie controlata de companie, concomitent cu iesirea de pe segmentul de petrochimie.

    „Avem doua rafinarii, dar nu avem petrol decat pentru una, asa ca Arpechim este inchisa acum din motive economice. Suntem in negocieri cu mai multe companii interesate de preluarea Arpechim, una dintre ele fiind Oltchim, dar intentiile de a cumpara sunt una, iar banii pentru asta sunt alta. Daca nu reusim sa vindem aceasta rafinarie, o vom inchide”, a mai precizat Leodolter in cadrul unei conferinte pe teme petroliere.

    [555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3