New Profesional Consult 930 x 122

excedent

agricultura_01130400

RECORD ÎN AGRICULTURĂ

În primele zece luni ale anului trecut excedentul comercial al schimburilor României de produse agroalimentare a depășit 496 de milioane de euro. Suma este mai mare cu 314, 5 milioane de euro faţă de aceeaşi perioadă din 2013. Vorbim despre un nivel record al diferenței între exporturi și importuri în favoarea primelor.

Citiți și: Argeș. Curg banii!

Exporturile de produse agroalimentare în perioada ianuarie-octombrie 2014 au însumat aproape 4, 5 miliarde de euro. Nivelul este cu 397 de milioane de euro (+ 9, 7%) peste suma atinsă în perioada similară din 2013. În același timp, importurile au totalizat 3, 9 miliarde de euro, cu 82, 5 milioane (+ 2, 1%) mai mult decât valoarea înregistrată în primele zece luni din 2013. Grâul, ţigările, porumbul şi seminţele de floarea-soarelui, patru produse cu cele mai mari ponderi în totalul exporturilor, au contribuit la obţinerea a peste jumătate din veniturile încasate.

Nivelul record al excedentului comercial s-a datorat în cea mai mare măsură exporturilor de ţigări şi seminţe de rapiţă. Încasări mai mari s-au mai obţinut, în principal, la grâu, porumb și animale vii (ovine și caprine).

Citiți și: Ion Mînzînă: PSD va cere în Coaliția de guvernare suspendarea importurilor de produse agro-alimentare din Ucraina!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90