930×122 CAPRA 5

Arges

Ce am fost și ce-am ajuns! Află ce importă Argeșul

Conform celui mai recent raport al Direcției de Statistică, la nivelul judeţului Argeş, în luna octombrie 2021 importul de mărfuri a totalizat aproximativ 333,8 milioane de euro, înregistrând o scădere cu 7,8% comparativ cu valoarea importurilor din luna septembrie 2021 (adică cu aproximativ 28,4 milioane euro) și cu 19,3% (adică cu aproximativ 79,9 milioane euro) față de octombrie 2020.

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Analizând structura importurilor, ne dăm seama, cum se spune, ce am fost și ce-am ajuns! În loc să avem grijă de companii precum Arpechim ori Rolast, acum importăm masiv produse chimice și cauciuc.

Importăm până și metale comune şi articole din acestea, dar şi materiale plastice. Mai grav, aducem de peste granițe animale vii, piei crude, piei tăbăcite, blănuri şi produse din acestea, produse minerale, materii textile şi articole din acestea, grăsimi şi uleiuri animale sau vegetale, încălţăminte, pălării (unde or fi cele de la Măgeanu, din Câmpulung?), umbrele şi articole similare (+75,5%), produse vegetale, ba chiar și produse de lemn, plută şi împletituri din nuiele!

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

Topul principalelor cinci ţări partenere ale judeţului Argeş la import în luna octombrie 2021 a fost următorul: Franţa (19,1% din totalul importurilor), Spania (11,9%), Germania (8,9%), Italia (8,2%), Polonia (7,7%).

(Foto: descriptiv)

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Dolly spune:

    Un judet care avea de toate ,de la marea industrie,educație,agricultura …am ajuns sa cumpărăm de la alții…pina și chiloți..
    Nu de alta dar multe se fabrică aici la Pitești dar…dar firmele sunt în afara țării…
    Am devenit o piata de desfacere ,dar am devenit și o mina de lucru ieftină…
    Mulțumim celor care au făcut acest mare dezastru in ultimii 32 de ani…
    Dezastru….

  • Mihnea spune:

    Hai sa mergem inapoi in CSI ca sa fabricam de toate,chiloti romanesti si toata lumea sa conduca Lastun,Dacia nova sau Lada din import! Ce frumos ar fi fost daca nu venea capitalismul asta….

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90