Donaris 930 x 122

andrei gerea

RECORD ISTORIC PENTRU EXPORTURILE ROMÂNEȘTI ÎN UCRAINA

Evenimentele violente din Kiev au fost subiect de discuție între ministrul român al Economiei, Andrei Gerea, și ambasadorul Ucrainei la București, Teofil Bauer. Diplomatul a exprimat punctul de vedere al puterii de la Kiev, susținând că autoritățile încearcă să stabilizeze situația.

Citiți și: Breaking: Două mari bănci din România au probleme! Clienții, afectați

Pe de altă parte, la întâlnirea desfășurată la minister Gerea și Bauer au convenit ca, cel mai probabil în luna iunie, țara noastră să găzduiască a doua sesiune a comisiei mixte româno-ucraineană pentru cooperare economică, industrială și tehnico-științifică. De asemenea, cei doi au stabilit organizarea unui forum economic, posibil cu ocazia desfășurării lucrărilor comisiei, la care să participe oameni de afaceri din România și Ucraina.

La sfârșitul lui noiembrie anul trecut (cea mai recentă lună în privința căreia există aceste date centralizate) schimburile comerciale între cele două state însumau 1.720.000.000 de dolari, mai mult cu 2, 3% față de finele lui noiembrie 2012. Din această sumă, exporturile românești în Ucraina sunt majoritare: 1.157.000.000 de dolari (o creștere cu 18%). De altfel, se așteaptă ca datele statistice finale pentru întreg anul să consemneze în contul lui 2013 cel mai ridicat nivel al exporturilor românești în Ucraina din istoria relațiilor comerciale bilaterale dintre cele două țări.

Citiți și: România, cea mai bună din lume la minifotbal! Tricolorii, campioni mondiali!

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90