930 x122 grota rece

    Lucrari_straco_miov01

    Regele asfaltului Umbrarescu a atacat in instanta licitatia DN 73

    Pentru cine cunoaste DN 73, sau pentru cine urmeaza sa il cunoasca, urmatoarele vesti sunt unele importante. Modernizarea, după 50 de ani, a celui mai afectat drum din Argeş, DN 73, pare o poveste fără sfârşit. Lucrarea a fost împărţită de CNADR în trei loturi.

    Prima veste, una bună: lotul care de la kilometrul 7 la kilometrul 11 (Mărăcineni de unde drumul are câte o bandă pe sens- până mai sus de Bemo, spre Dacia), estimat la 8,5 milioane euro, a fost câştigat de Firma Straco. Lucrările la acest lot cuprind, aşa cum a explicat Bogdan Ivan, director Licitaţii la CNDAR, 4,1 km lărgire la 4 benzi a drumului actual DN73, plus 2,6 km drum nou cu 4 benzi legătură DN 73 – CKD – site Dacia, inclusiv pasaje peste râul Târgului, calea ferată şi peste DN 73D si sensul giratoriu la Poarta 3 a uzinei Dacia. Deja, Straco a început lucrările, şantierul fiind amenjat lângă penitenciarul Colibaşi.

    Desigur, urmeaza si vestea foarte proasta.

    Celelalte loturi, care curpind tronsoanele 13+80- km 42+850 şi km 54+05- km 128+250, a fost inţial câştigat de către asocierea AZVI S.A. din Spania (lider)- S.C. STRACO GrupS.R.L. – S.C. Piomar Development S.R.L.-Tractebel Engineering S.A.

    Rezultatul a fost contestat de asocierea dintre S.C. Tehnostrade S.R.L., S.C. Spedition UMB S.R.L. (ambele din Bacău), S.C. Vectra Service S.R.L. (din Braşov) şi S.C. EGIS Romania S.R.L. (din Bucureşti), din care fac parte si firmele lui Dorinel Umbrărescu, un vechi rege al asfaltului PSD, apoi al PDL, a contestat însă licitaţia, solicitând „anularea rezultatului procedurii, anularea raportului procedurii şi a actelor subsecvente, obligarea autorităţii contractante la reevaluarea ofertelor sau anularea procedurii”. Consiliul a respins contestatia, insa asocierea regelui asfaltului Umbrărescu a contestat decizia Consiliului în instanţă. Ca atare, lucrearea ar putea începe…la Sfântu’ aşteaptă!

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90