Donaris 930 x 122

    bani_afaceri

    Reguli noi privind firmele inactive

    Au aparut noi reguli pentru declararea agentilor economici inactivi. Modificarile au fost impuse de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

    Procedura de declarare a contribuabililor ca fiind inactivi a fost modificata de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). De asemenea, au fost modificate si masurile de reactivare a acestora si de eliminare din lista a celor radiati sau declarati inactivi ca urmare a unei erori materiale.

    Astfel, in evidenta contribuabililor inactivi vor fi inscrisi contribuabilii care indeplinesc cumulativ urmatoarele criterii:

    * nu au depus nicio declaratie pe parcursul unui semestru calendaristic;

    * nu li s-a aprobat, la cerere, de catre organul fiscal competent o masura privind indeplinirea obligatiilor fiscale declarative (regim derogatoriu).

    Prin exceptie de la prevederile de mai sus, nu vor fi declarati inactivi contribuabilii aflati in insolventa sau contribuabilii pentru care s-a pronuntat sau a fost adoptata o hotarâre de dizolvare. De asemenea, lista contribuabililor declarati inactivi se afiseaza la sediul ANAF si se publica pe site-ul institutiei.

    Contribuabilii se pot reactiva daca indeplinesc una dintre urmatoarele conditii:

    – li s-a aprobat, la cerere, trecerea in regimul derogatoriu de declarare;

    – si-au indeplinit toate obligatiile declarative.

    {loadposition inside}

     

     

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90