EcoMoto 930×122

renault_dacia

Renault va investi peste 250 de milioane de euro în România

Presa centrala anunta ca Grupul Renault va investi peste 250 de milioane de euro în România, în 2012, printre proiecte numărându-se o linie robotizată de prese şi dublarea capacităţii turnătoriei de aluminiu. Anuntul a fost facut de directorul comercial al Automobile Dacia, Thomas Dubruel, într-o conferinţă de specialitate.

 

“Investiţiile financiare ale grupului Renault de la intrarea pe piaţa românească în urmă cu 12 ani au depăşit două miliarde de euro şi au existat 5,5 milioane de ore de formare a specialiştilor din România. Avem o cotă de piaţă de 40,1% pe grupul Dacia-Renault-Nissan. În 2011, am avut o contribuţie de 2,9% în PIB-ul României şi o cifră de afaceri de 3,9 milioane de euro.

 

România este a doua ţară a planetei Renault, după Franţa. Dacia are cea mai densă reţea comercială din România, cu peste 800 de furnizori şi 95 de puncte de vânzare”, a spus Thomas Dubruel.

Potrivit acestuia, Renault şi Dacia deţin în România cea mai importantă uzină de vehicule din grup şi cea mai mare platformă logistică a alianţei Renault-Nissan. Tot în România funcţionează a doua uzină mecanică din grup, al doilea centru de inginerie, unicul centru de proiectare şi fabricare a matriţelor şi cea mai mare magazie de piese.

Piaţa auto s-a redus în primele cinci luni cu 12,1%, la 34.467 unităţi, vânzările de autoturisme având un ritm de scădere apropiat (11,9%) la 28.979 unităţi. Livrările de vehicule comerciale au scăzut cu 13,2%, la 5.158 unităţi, iar cele de autobuze cu 8,3%, la 330 unităţi.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90