Donaris 930 x 122

    petrochim

    Repornirea petrochimiei de la Pitesti, motiv de proces

    Grupul german PCC SE, care detine 12,15% din „Oltchim” Râmnicu Vâlcea a initiat o noua actiune in instanta impotriva „Oltchim”. De aceasta data, PCC SE a contestat decizia actionarilor combinatului chimic de a se imprumuta cu 100 de milioane de euro, suma necesara repornirii instalatiilor de la petrochimia de la Pitesti (care a fost preluata de Oltchim la finalul anului trecut). PCC SE a mai facut de-a lungul timpului contestatii privind preluarea petrochimiei.

    „PCC SE considera contractarea unui imprumut suplimentar de 100 milioane de euro pentru repornirea Arpechim, care este o instalatie invechita, ineficienta si generatoare de pierderi, drept o decizie de afaceri fundamental gresita si periculoasa pentru existenta Oltchim”, au declarat reprezentantii companiei germane.

    Actionarii „Oltchim” au aprobat, la finele lunii trecute, propunerea conducerii combinatului pentru un imprumut de 40 de milioane de euro pentru reparatia si modernizarea petrochimiei si pentru o finantare de 60 de milioane de euro pentru capitalul de lucru necesar societatii. Actionarii combinatului au decis sa garanteze cele doua imprumuturi cu active din proprietatea „Oltchim” si cu contracte comerciale.

    Reprezentantii PCC SE au atras atentia ca exista un proces pe rol privind reevaluarea activelor de la Pitesti cu care urmeaza sa fie garantat imprumutul, proces deschis tot de PCC SE, mentioneaza publicatia Bursa.
    „In plus, imprumutul va fi garantat cu active cumparate la 1 euro si reevaluate virtual la 89,5 milioane de euro, in timp ce valoarea adevarata de piata ramâne la nivelul de 1 euro, iar reevaluarea a fost contestata in instanta.

    Ca atare, PCC SE considera contractarea unui imprumut de 100 milioane de euro si garantarea acestuia cu active fara valoare drept o masura periculoasa pentru companie”, mai sustin cei de la PCC SE.

    „Oltchim” Râmnicu Vâlcea a inregistrat, in prima jumatate a anului, pierderi de 177,1 milioane de lei, in conditiile cresterii cifrei de afaceri la 541,44 milioane de lei. Pentru comparatie, in prima jumatate din 2009, societatea a raportat pierderi de 116 milioane de lei, la o cifra de afaceri de 535 milioane de lei.

     

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90