Donaris 930 x 122

    petrochim

    Repornirea petrochimiei pitestene, via Constanta!

    In portul Constanta a ajuns de curand marfa pentru petrochimia din Pitesti. Produsele necesare prepararii materiei prime pentru Oltchim Ramnicu Valcea vor fi transportate in urmatoarele saptamani la Pitesti.

    Conducerea Oltchim Ramnicu Valcea face ultimele pregatiri în ceea ce priveste repornirea activitatii de petrochimie la Pitesti. Astfel, revizia instalatiilor de la Pitesti este aproape gata (peste 90% din verificari au fost facute), iar materiile prime necesare productiei au fost deja comandate.

    Mai mult decat atat, surse din cadrul platformei Arpechim sustin ca marfurile sunt deja asteptate la rampa de descarcare de la Constanta pentru a fi livrate cat mai repede la Pitesti.

    Revizia de la Pitesti a fost cea mai ampla efectuata în ultimii 20 de ani, mai ales ca instalatiile au fost închise pentru mai bine de un an din cauza unor datorii.

    Oltchim a preluat la finalul anului trecut petrochimia de la Pitesti pentru a-si asigura materia prima necesara la costuri cat mai mici, accesand si o serie de credite pentru reparatii si pentru achizitionarea marfurilor necesare procesarii materiei prime.

    Suma pentru care Petrom a cedat petrochimia de la Arpechim catre Oltchim Ramnicu Valcea se ridica la circa 13 milioane de euro. Un raport ulterior de evaluare a instalatiilor de la Pitesti a aratat ca, de fapt, petrochimia ar valora acum 90 de milioane de euro. Oltchim spera ca odata cu repornirea petrochimiei de la Pitesti sa obtina profit operational de cel putin 3 milioane de euro.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90