930 x122 grota rece

    ANDREI_GEREA_DEPUTAT_1

    Reprezentanții Chevron, la discuții cu ministrul Economiei

    Reprezentanți ai unor mari companii americane s-au întâlnit ieri în București cu ministrul Economiei, Andrei Gerea. Din delegația Consiliului de Afaceri Româno-American, condusă de președintele Eric Stewart, au făcut parte oficiali de la ADM (agricultură), Boeing, Amgen, Lilly (ultimele două, din domeniul farmaceutic) și Chevron. De asemenea, la întâlnire au fost prezenți consilierul comercial al ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, Katja Kravetsky, și noul ambasador al României în SUA, Iulian Buga.

    Oficialii companiilor i-au cerut lui Andrei Gerea ca Ministerul Economiei să fie „avocatul” în România al investitorilor americani. Reprezentantul Boeing a exprimat interesul pe care compania o are pentru a-și extinde activitățile în țara noastră. La rândul lor, reprezentanții companiilor farmaceutice americane au reclamat „inconvenientele” și „inconsecvențele” din domeniul medical românesc. Ei i-au transmis ministrului Economiei dorința lor de a beneficia și aici de un tratament similar celui de care au parte în alte țări europene, amintind în acest sens problema taxei claw-back și a actualizării listei de medicamente compensate.

    Dar ce a spus reprezentantul Chevron, Jennifer Walto? Acesta a vorbit despre potențialul pe care îl are România în ceea ce privește resursele naturale și umane și a apreciat parteneriatul dovedit de autoritățile române în dezvoltarea în țara noastră a proiectelor Chevron. La rândul său, Andrei Gerea a reconfirmat interesul României pentru a-și dobândi independența energetică. Ministrul a precizat că în ceea ce privește exploatarea resurselor naturale țara noastră a învățat din propriile sale greșeli și că urmează să fie elaborată o nouă politică în acest domeniu. În comunicatul oficial dat publicității de Minister nu se precizează dacă reprezentantul Chevron a adus în discuție problemele pe care compania le-a întâmpinat în județul Vaslui în proiectul de exploatare a gazelor de șist.

    La încheierea întâlnirii, președintele Consiliului de Afaceri Româno-American l-a invitat pe ministrul Gerea să facă o vizită de lucru în SUA.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90