NOR CURIER 930X122

    bani_numaratoare

    Restantele au depasit 8% in Arges

    Restantele au depasit in Arges 8% din totalul imprumuturilor. Acest lucru propulseaza Argesul in topul judetelor cu cele mai mari restante la banci.

    Din cauza crizei economice si financiare, somajul a crescut foarte multr in Arges, fapt care se resimte si din punct de vedere al creditelor pe care argesenii le-au contractat la banci in perioadele de prosperitate (2005- 2008 in special). Asa se face ca judetul nostru figureaza in prezent in topul judetelor cu cele mai mari restante la banci. Este vorba atat de restante ale populatiei, cat si de restante ale persoanelor juridice. O mare vina pentru aceasta situatie o au si bancile, cele care nu mai pridideau cu oferte de acordare de imprumuturi in conditii „lejere”, dar si care au oferit posibilitatea imprumuturilor pe card…

    O analiza a Bancii Nationale a Romaniei demonstreaza ca valoarea restantelor la banci are stransa legatura cu rata somajului. Din pacate, Argesul are o rata a somajului de peste 8%, dubla aproape fata de perioadele in care economia „duduia”. Conform analizei BNR, judetele asa-numite „industrializate” au avut cel mai mult de suferit. In Arges, de exemplu, au disparut agenti economici foarte importanti, fapt care a generat un val de concedieri.

    Bistritenii erau la sfarsitul lui iulie in varful clasamentului rau-platnicilor, ponderea sumelor reprezentand rate neplatite la timp ajungand la aproape 11,3% din soldul total al imprumuturilor. O rata a creditelor restante de peste 10% se inregistra, de asemenea, in Ialomita si Galati, doua dintre judetele cu cel mai mare numar de someri. In Arges, valoarea restantelor ajunge la circa 8% din totalul imprumuturilor acordate de banci, in conditiile in care la finalul anului 2008 nivelul restantelor era de sub 3%.

    Bancile au executat zeci de case si terenuri in Brasov, Arges si Hunedoara, unde rata sumelor restante depaseste 8%. Bancile au mai multi clienti bun-platnici in judetele Gorj, Valcea, Dambovita si Tulcea, unde rata creditelor restante se situa in intervalul 4-5%.

     

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3