930 x122 grota rece

    roibuoltchim

    Roibu apara petrochimia de la Pitesti de PCC SE

    In conditiile in care Guvernul a inceput procedurile de privatizare a Oltchim Ramnicu Valcea (companie care a preluat anul trecut petrochimia de la Pitesti pentru a-si asigura materia prima necesara), exista temeri ca aceasta procedura ar da compania valceana pe mana concurentei. Constantin Roibu, managerul general al Oltchim, a spus chiar ca „este important ca Oltchim sa nu fie vandut catre un concurent”.

    „Eu sunt adeptul privatizarii, nu am fost consultat de Ministerul Economiei in privinta vanzarii companiei, poate nici nu trebuia pentru ca sunt un simplu angajat. Este important ca investitorul care va participa la privatizare sa fie interesat sa dezvolte Oltchim pentru ca este ultimul combinat petrochimic din Romania”, a spus Roibu, cel care se afla intr-o disputa cu actionarul minoritar german PCC SE care si-a anuntat intentia de participa la privatizare.

    Vanzarea efectiva a combinatului ar urma sa se produca spre jumatatea anului viitor, chiar daca procedurile au fost lansate inca de pe acum.

    Guvernul a anuntat, in mai multe randuri, ca pregateste privatizarea „Oltchim”, in prezent, detinand circa 54% din companie. Unul dintre motivele pentru care societatea nu a fost inca privatizata are legatura cu datoriile pe care „Oltchim” le-a acumulat ani la randul.

    Un alt motiv a fost si acela legat de planurile Guvernului de a constitui un lant petrochimic constituit din „Rafo” Onesti, „Oltchim” si „Arpechim” Pitesti, o idee enuntata in 2009 de actualul premier, dar la care se pare ca s-a renuntat.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3