NOR CURIER 930X122

    roibuoltchim

    Roibu are planuri mari la Pitesti

    Oltchim vrea sa reporneasca si CET Sud Pitesti si rafinaria. Constantin Roibu, managerul de la Oltchim Ramnicu Valcea, a anuntat ca are planuri mari pentru societatea pe care a preluat-o la Pitesti si care ii va asigura materia necesara productiei proprii.

    Constantin Roibu, managerul general al SC Oltchim SA Ramnicu Valcea, societate care a preluat la finalul anului trecut petrochimia de la Pitesti, a anuntat ca are in plan nu doar repornirea instalatiilor de petrochimie, ci si a CET Sud. Aici ar urma sa fie produsa energie electrica, dar si agent termic de incalzire daca va exista cerere.

    „In conditiile in care economia romaneasca este zguduita de criza economica si numarul somerilor creste in toate zonele economice ale tarii, managementul Oltchim va crea noi locuri de munca prin repornirea tuturor instalatiilor din Petrochimia Pitesti, si, de ce nu, intr-un timp foarte scurt repornirea CET Pitesti si chiar a rafinariei Arpechim”, a spus Roibu.

    Constantin Roibu a mai adaugat ca au fost gasite sursele financiare necesare efectuarii reviziei instalatiilor din petrochimia Pitesti si ca lucrarile vor fi finalizate in a doua jumatate a lunii august. De asemenea, probele si pornirea instalatiilor sunt programate pentru luna septembrie a anului in curs.

    Roibu a mai aratat ca sunt asigurate contracte pentru toate materiile prime necesare functionarii instalatiilor din Petrochimia Pitesti, si de asemenea, este contractata toata productia care se va obtine atat la Pitesti, cat si la Ramnicu Valcea. „Acest lucru va duce la functionarea pe profit a Oltchim Ramnicu Valcea”, a concluzionat Roibu.

    El s-a aratat ingrijorat, insa, de faptul ca un actionar minoritar al Oltchim, si anume firma germana PCC SE, ar continua actiunile prin care incearca sa blocheze o serie de actiuni legate de petrochimia de la Pitesti, asa cum este si reevaluarea activelor din care a rezultat o valoare de peste 89 de milioane de euro a instalatiilor de la Pitesti.

    PCC SE s-a opus inca de la inceput preluarii petrochimiei de la Pitesti, aratand ca acest lucru ar urma sa bage Oltchim in faliment.

     

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3