930 x122 grota rece

    roibuoltchim

    Roibu asteapta profit dupa repornirea petrochimiei

    Constantin Roibu, directorul general al Oltchim Ramnicu Valcea, a declarat intr-un interviu acordat cotidianului “Adevarul” ca unitatea pe care o conduce nu ar trebui privatizata acum. In plus, Roibu a vorbit si despre iminenta repornirii unor instalatii pe platforma Arpechim, acolo unde Oltchim a preluat inca de la inceputul lui 2010 petrochimia.

    “Combinatul petrochimic Oltchim ar trebui sa functioneze la capacitate maxima si sa revina pe profit inainte de a fi privatizat”, spune Constantin Roibu, directorul general al companiei, desi FMI a cerut vanzarea de urgenta a Oltchim. Roibu este de parere insa ca statul nu ar obtine acum un pret corect.

    Oltchim a mers din plin pana in toamna anului 2008, cand, in debutul crizei economice, Petrom a inchis instalatiile de petrochimie de la rafinaria Arpechim Pitesti, care furnizau majoritatea materiilor prime ale combinatului. Atunci au inceput si problemele pentru Oltchim. A fost nevoit sa functioneze de atunci la doar jumatate din capacitate si a terminat pe pierderi ultimii patru ani.

    „In momentul de fata, pe agenda FMI exista ca punct de negociere sau ca punct impus statului privatizarea Oltchim cu prioritate. Insa atat pentru societate, cat si pentru statul roman si pentru viitorul proprietar, este benefic ca mai intai sa fie finalizata conversia creantei AVAS in actiuni.

    De asemenea, sunt furnizori sau creditori privati care au posibilitatea la randul lor sa-si transforme o parte din creante in actiuni, in felul acesta ajutand foarte mult societatea sa-si reduca gradul de indatorare si implicit sa devina bancabila”, a explicat Roibu care a mai spus ca repornirea instalatiilor de la Arpechim va readuce Oltchim pe profit.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90