EcoMoto 930×122

curent

România înregistrează cel mai mare preț spot al energiei electrice din istorie

Prețul mediu al pieței spot de energie electrică de la București (piața pentru ziua următoare – PZU) pentru ziua de livrare 15 septembrie este de 831 de lei/MWh, un nou record istoric după nivelurile istorice din august, conform Economica.net.

Citiți și: Cinci zile de pană de curent! Bănci, cabinete, spații comerciale și clienți afectați

Este cel mai mare preț din istorie, și el survine după un precedent maxim istoric înregistrat la începutul lunii august. Atunci, prețul mediu zilnic al pieței pentru ziua următoare pentru energia tranzacționată în data de 2 august cu livrare 3 august a fost de 672 de lei/MWh, cel mai mare nivel zilnic înregistrat vreodată, înainte de cel de acum.

În euro, prețul mediu al pieței pot de la București pentru energia cu livrare în data de 15 septembrie este de 168 de euro/MWh.

Citiți și: Preț de groază la curentul electric!

Pe intervale orare, cel mai mare preț este înregistrat pentru energia livrată în intervalul orar 20-21, 196 de euro/MWh. În acea oră, România importă energie din rețeaua ungară la o putere de 741 MW, deci putem deduce că importul a fost mai ieftin.

În lei, prețul de la acea oră este de 971 de lei/MWh, destul de aproape de maximumul istoric orar al pieței de la București, de 1.031 de lei/MWh, înregistrat tot luna trecută, mai precis pentru energia cu livrare în data de 6 august, la ora 21.00.

Mai multe amănunte, AICI 

Foto descriptiv: Libertatea

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90