NOR CURIER 930X122

    bani_romanesti

    Salariile, in functie de dispozitia…electorala!

    Ultimele date statistice indica faptul ca salariile argesenilor au scazut fata de ultima luna a anului trecut, dar au crescut fata de prima luna a lui 2010. Oscilatiile sunt cauzate in special de reducerea salariilor bugetarilor in 2010, combinata cu recuperarea a 15% din aceasta diminuare la inceputul anului in curs.

    In luna ianuarie a anului in curs, castigul salarial mediu brut realizat in judetul Arges a fost de 1.884 lei. Se constata o reducere cu 5,8% fata de decembrie 2010 si o crestere cu 10% fata de ianuarie 2010.

    Cel mai mult au scazut salariile in constructii si industrie (-12,7%), reduceri mai fiind inregistrate si in agricultura, vanatoare silvicultura si pescuit (-0,4%).

    O usoara crestere, de 6,6%, a fost resimtita in sectorul serviciilor.
    Pe de alta parte, castigul salarial mediu net realizat in luna ianuarie 2011 a fost de 1.362 lei, cu 5,7% mai scazut decat in decembrie 2010 si usor mai mare fata de prima luna a anului trecut.

    Guvernantii promit ca pana la finalul anului in curs sa asigure recuperarea integrala a reducerii de 25% a salariilor bugetarilor. Nici nu mai mira acest anunt, in conditiile in care anul 2012 este marcat de alegerile locale si parlamentare si orice crestere salariala poate influenta electoratul. Mai ales ca, s-a demonstrat, electoratul roman uita si iarta destul de repede…

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90