930×122 CAPRA 5

    buzunar_gol

    Salariul mediu net, in scadere

    Castigul salarial mediu net a scazut in Arges in luna august. Astfel, castigul salarial mediu net a fost de 1.339 lei, in scadere cu 1,2% (16 lei) fata de iulie si cu 0,7% comparativ cu aceeasi luna din 2009. Si castigul salarial mediu nominal brut a scazut cu acelasi procent fata de luna precedenta.

    Scaderi ale veniturilor au fost inregistrate in mai toate domeniile de activitate. Cauzele principale ale acestor reduceri de venituri au fost nerealizarea productiei sau incasarile mici, intrarea in somaj tehnic in unele domenii de activitate si, mai ales, din cauza dificultatilor financiare din intreaga economie.

    Cele mai semnificative scaderi ale castigului salarial mediu net au avut loc in fabricarea produselor textile, fabricarea substantelor si a produselor chimice, tabacirea si finisarea pieilor (inclusiv fabricarea articolelor de voiaj si marochinarie, harnasamentelor si incaltamintei. Scaderile au fost de circa 7%. Acestea au fost compensate de unele majorari ale veniturilor in special ca urmare unor prime ocazionale (peste 9% in activitati de editare, activitati extractive). 

    Fata de luna iunie 2010, scaderea medie a castigului salarial mediu net in primele doua luni dupa aplicarea privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, a fost de 25% in invatamant, 20% in sanatate si asistenta sociala si 13,9% in administratie publica.

    Sursa: Mediafax

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90