Donaris 930 x 122

    somer

    Se ingroasa randurile somerilor

    Mai avem 128.033 de angajati in tot judetul Arges. Numarul salariatilor scade, din pacate, de la luna la luna si nu par a fi semne de redresare prea rapida a situatiei.


    In judetul Arges mai sunt 128.033 de angajati, in conditiile in care numarul pensionarilor a crescut continuu, ajungand acum la peste 160.000. Vestea proasta este ca efectivul de angajati din judet scade de la o luna la alta.

    Conform datelor furnizate de Directia de Statistica, la inceputul lunii noiembrie 2010 erau in judet cu aproape 1% mai putini angajati decat in septembrie 2010 (cu 893 de persoane) si cu 9,3% mai putini decat in aceeasi luna a anului 2009. De atunci si pana acum, in Arges au disparut 13.183 de locuri de munca!

    Cele mai mari pierderi de locuri de munca s-au inregistrat in industrie si constructii (-16,3%) si in servicii (-2,0%).

    Noroc cu industria auto, altfel Argesul ar fi facut parte din categoria judetelor „calamitate” economic si social. Desi multe intreprinderi s-au inchis de-a lungul timpului, macar unele ramuri economice s-au mentinut pe linia de plutire. Este si cazul industriei petrochimice care este insa in pericol din cauza intereselor competitorilor, in vreme ce sefii de la OMV Petrom se gandesc deja cum sa inchida rafinaria de la Pitesti.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3