NOR CURIER 930X122

    pompa-benzina

    Se preconizeaza amenzi pentru benzinari

    Consiliul Concurenţei va prezenta săptămâna viitoare rezultatul investigaţiei de pe piaţa carburanţilor, raportul final recomandând sancţiuni care nu ajung la amenda maximă, de 10% din cifra de afaceri, a anunţat joi preşedintele autorităţii de reglementare, Bogdan Chiriţoiu.

    Consiliul Concurenţei investighează cele mai mari şase companii petroliere din România, respectiv OMV, Petrom, Rompetrol, MOL, Agip şi Lukoil, având suspiciuni că acestea s-au înţeles în 2008 să retragă de pe piaţă un sortiment de benzină.

    Cea mai mare sancţiune pe care o poate aplica Consiliul Concurenţei unei companii este amendarea cu echivalentul a 10% din cifra de afaceri. Raportul nu recomandă aplicarea amenzii maxime pentru vreo companie implicată, plenul însă poate decide acest lucru. Practica arată, însă, că decizia plenului nu poate fi foarte diferită de ceea ce scrie în raport.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3