New Profesional Consult 930 x 122

oltchim

Statul, principalul vinovat pentru situaţia de la Oltchim

Sute de angajaţi de la Oltchim şi de la petrochimia din Piteşti (care aparţine de combinatul vâlcean) au plecat astăzi la Bucureşti ca să protesteze, la Ministerul Economiei, pentru situaţia în care au ajuns cele două combinate. Oamenii cer să fie incluşi în ordonanţa de urgenţă privind plăţile compensatorii. Pe acest fundal de proteste, a fost finalizat un raport care arată că statul este vinovatul principal pentru ce s-a întâmplat.

Administratorii judiciari ai Oltchim Râmnicu Vâlcea, Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan, au finalizat tabelul preliminar al creanţelor combinatului. Avocatul Piperea declară pentru ziarul BURSA: „Am avut surpriza să constatăm că această creanţă este generată în 1995. Creanţa provine din credite bancare contractate şi neonorate de Oltchim şi care erau garantate de stat. Băncile au executat statul şi aşa a ajuns AVAS să fie creditor al combinatului vâlcean”.

Gheorghe Piperea conchide: „Acest aspect arată cum s-a comportat statul faţă de Oltchim în ultimii 20 de ani. Insolvenţa Oltchim are rădăcini mult mai adânci de anul 2009, iar statul a tolerat cheltuirea nechibzuită a banului public şi creşterea datoriilor”.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3