NOR CURIER 930X122

euro-bani-publimedia-shutterstock

Străinii au mai mulţi bani la băncile din Argeş

Precauţia este cuvântul de ordine pentru cei mai mulţi dintre cei care încă mai au bani. Majoritatea preferă să ţină banii la păstrare, fără să mai facă investiţii potenţial riscante, aşa că valoarea totală a depozitelor în lei şi valută ale argeşenilor a crescut. Acelaşi lucru s-a petrecut şi cu banii la bancă ai străinilor care sunt în Argeş.

Conform celui mai recent raport al Băncii Naţionale a României, cetăţenii străini care activează în judeţul nostru au credite totale de 1,1 milioane de lei contractate la băncile din Argeş.

Predomină cele în valută (0,9 milioane de lei, în echivalent). Datele arată că faţă de luna februarie valoarea creditelor străinilor a fost staţionară în luna martie. În schimb, a crescut valoarea depozitelor străinilor în băncile din judeţul nostru.

Valoarea depozitelor în lei a scăzut de la 15,9 milioane de lei la 15,8 milioane de lei, dar a crescut cea a depozitelor în valută (de la 22,8 milioane de lei în februarie la 23,1 milioane de lei în martie).

Rezultă, aşadar, că depozitele străinilor au crescut cu 0,02 milioane de lei într-o lună.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90