EcoMoto 930×122

    stroe

    Stroe, Cetatean de Onoare la Hulubesti

    Vicepreşedintele DACIA, Constantin Stroe, a primit, vineri, titlul de Cetăţean de Onoare al comunei sale natale, Hulubeşti, judeţul Dâmboviţa. Stroe a copilărit în Hulubeşti, după care a făcut liceu la Târgovişte. Emoţionat, Constantin Stroe a mărturisit că, deşi este Cetăţean de Onoare al Piteştiului, al oraşului Târgovişte, dar a primit distincţii şi în Franţa, acest titlu este cel mai onorant, deoarece vine de la comuna unde s-a născut.

    Vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei Automobile Dacia, Stroe a fost decorat în 1994 de statul francez cu distincţia Cavaler al Ordinului Naţional al Legiunii de Onoare.
    Constantin Stroe s-a născut în 1942 şi a absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti. Cariera în industria auto şi-a început-o în 1968 când a intrat ca inginer la Uzina de Automobile Piteşti. Treizeci de ani mai târziu, el negocia vânzarea Dacia către grupul francez Renault.
    În 1990 a fost numit Director General la Dacia, funcţie pe care şi-a păstrat-o şi după privatizarea societăţii. A devenit Vice-Preşedinte al Consiliului de Administraţie în 2002. Pe lângă poziţia de la Dacia, Constantin Stroe este Preşedintele Asociaţiei Constructorilor Români de Automobile şi Vice-Preşedinte al Uniunii Generale a Industriaşilor din România.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90