New Profesional Consult 930 x 122

stroe

Stroe avertizează: protestele ar putea pune în pericol uzina Dacia!

Constantin Stroe, vicepreşedinte „Automobile Dacia”, susţine că negocierile privind contractul colectiv de muncă de la uzina din Mioveni ar putea duce la probleme pentru unitate dacă protestele muncitorilor vor continua. Stroe spune că o parte din producţia de la Mioveni ar putea fi mutată în Maroc!

„Dacă protestele de la „Dacia” nu se vor termina „rezonabil”, într-o manieră avantajoasă pentru ambele părţi, iar angajaţii vor continua cu cereri nerealiste, există o mai mare probabilitate ca o parte importantă a producţiei de la Mioveni să fie transferată în Maroc”, declară vicepreşedintele „Automobile Dacia”, Constantin Stroe, pentru Reuters.

Protestele de la „Dacia” au provocat pierderi de peste 20 de milioane de euro constructorului auto din Mioveni, conform Reuters. Salariul mediu de la uzina din Tanger – Maroc este cu 50% mai mic decât cel de la Mioveni. Potrivit celor mai recente date, salariul mediu net în cadrul fabricii „Dacia” de la Mioveni a fost anul trecut de 2.600 de lei, echivalentul a circa 580 de euro, iar la Tanger, salariul mediu este de circa 250 de euro.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3