930 x122 grota rece

    daniel-constantin3

    Subvenţii mai mari pentru fermieri!

    Astăzi a avut loc la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale o primă întâlnire de lucru cu reprezentanţii organizaţiilor şi ai patronatelor din agricultură şi industria alimentară. Cu această ocazie au fost discutate ariile de intervenţie ale Programului Naţional de Dezvoltare Rurală pentru următoarea perioadă de programare, 2014-2020, precum şi alocările financiare prevăzute de noua Politică Agricolă Comună.

    „Am avut o primă întâlnire în care am venit în faţa fermierilor cu anumite propuneri aplicate, pentru fiecare sector de activitate, inclusiv care va fi sprijinul pentru 2014 şi până în 2020”, a declarat la sfârşitul întâlnirii ministrul Agriculturii, piteşteanul Daniel Constantin.

    Acesta a precizat, în privinţa cuantumului subvenţiei pe suprafaţă, că subvenţiile vor fi mai mari pentru deţinătorii de suprafeţe mici, cuprinse între 1 şi 30 de hectare.

    „Pentru primele 30 de hectare se va acorda o subvenţie mai mare. De exemplu, dacă un fermier are 100 de ha, pentru primele 30 de hectare va primi o subvenţie de 177 de euro pe hectar, iar pentru celelalte 70 de hectare, va primi 150 de euro pe hectar. În acest mod, micii fermieri ar fi încurajaţi să iasă din zona de subzistenţă, putând începe chiar să înregistreze profit. La momentul de faţă este vorba de un acord de principiu, pe care sperăm, însă, să-l putem pune şi pe hârtie în perioada următoare”, a spus Constantin.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3