Donaris 930 x 122

    ponta

    Sunteți penibili! Oficialii Guvernului se contrazic în problema Oltchim!

    Guvernanții se contrazic unii pe alții în problema Oltchim, problemă care implică și Divizia Petrochimică Arpechim de la Bradu (Pitești). Aseară, anunțând iminența unor concedieri și avizul negativ al Comisiei Europene privind acordarea unui ajutor de stat pentru combinatul vâlcean, premierul Victor Ponta a precizat că nu există niciun investitor interesat să cumpere Oltchim.

    Mai exact, niciun investitor nu și-ar fi arătat interesul de la balamucul cu Dan Diaconescu încoace. La începutul lunii martie, însă, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, declara, fără a da nume, că Guvernul are câteva oferte pentru privatizarea combinatului din Râmnicu-Vâlcea. Atunci pe cine să mai credem?

    Primul-ministru a adăugat că, în lipsa unui investitor, statul încearcă să se împrumute la bănci pentru Oltchim. Cu o zi înainte, însă, același Varujan Vosganian susținea că nicio bancă nu este dispusă să finanțeze combinatul. Vosganian spunea că este nevoie de o finanțare de 15 milioane de euro. În urmă cu câteva săptămâni, la o întâlnire la minister cu șefii județului Argeș și cu directorul de la Arpechim, Varujan Vosganian anunța că suma necesară este de 10 milioane de euro. 15 sau 10, ce mai contează în toată bulibășeala? Ministrul Economiei mai afirma joi că FMI și Comisia Europeană au recomandat, rece, închiderea Oltchimului!

    Până una, alta, cert este că vor urma concedieri. Și, da, la cum decurg lucrurile, nu putem exclude ca, mai devreme sau mai târziu, Oltchim și Arpechim să aibă soarta altor sute și sute de mari fabrici moștenite din vremea dictaturii Ceaușescu: închiderea. Dezindustrializarea României se apropie de sfârșit.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3