930 x122 grota rece

grafic

Suspendarile de activitate, in scadere

Ultimele date furnizate de Oficiul Registrului Comertului Arges arata o oarecare imbunatatire a situatiei din judet, vorbind din punct de vedere economic. Astfel, se constata o reducere a numarului de suspendari de activitate de la 556 in primele trei luni ale anului trecut la 147 in perioada similara a anului in curs.

Si la dizolvari voluntare de firme stam ma bine, numarul acestora injumatatindu-se: de la 121 anul trecut la 51 in inceputul anului in curs.

Tot in scadere este si numarul radierilor voluntare de firme din Registrul Comertului, de la 288 la 262 (cu 9%). Si din punct de vedere a firmelor aflate in insolventa sau in stare de faliment stam ceva mai bine, dar datele sunt tot cu un impact negativ pentru economie: in ianuarie au intrat in insolventa sau in faliment 67 de firme, in februarie 74 iar in martie 107.

Economia judetului se misca in continuare mai greu, insa dezghetarea sectorului constructiilor a generat un plus pe piata locurilor de munca, in timp ce comenzile din industria de electronice si auto s-au situat in continuare la un nivel ridicat, generand exporturi care insumeaza 10% din totalul vanzarilor de produse romanesti in strainatate.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3