930 x122 grota rece

    agricultura

    Termen limită pentru vizarea carnetelor de rentieri

    Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Argeş anunţă că pentru a intra în posesia rentei viagere cuvenite pentru anul 2012 rentierii trebuie să se prezinte la sediul instituției până pe 30 august 2013. Cu această ocazie, vor fi vizate carnetele de rentier agricol.

    Renta viageră agricolă reprezintă suma de bani plătită rentierului agricol, persoană în vârstă, care înstrăinează sau arendează terenurile agricole extravilane aflate în proprietatea sa ori care încheie un acord cu investitorul (se aplică persoanelor care au solicitat obţinerea calităţii de rentier până pe 31 decembrie 2009 inclusiv).

    Cuantumul rentei viagere agricole reprezintă echivalentul în lei a 100 de euro/an pentru fiecare hectar de teren extravilan înstrăinat sau pentru care s-a încheiat acord cu investitorul şi echivalentul a 50 de euro/an pentru fiecare hectar de teren extravilan arendat. Pentru suprafeţele mai mici de 1 ha, suma plătită va fi proporţională cu suprafaţa înstrăinată sau arendată, respectiv pentru care s-a încheiat acord cu investitorul.

    Renta viageră agricolă se achită în lei, prin raportarea la cursul mediu de schimb valutar calculat de BNR din anul pentru care aceasta se datorează. Plata o face APIA, prin mandat poştal, virament bancar sau orice altă modalitate prevăzută de lege. Renta viageră se plăteşte într-o singură rată anuală, până la data de 30 noiembrie a anului următor celui pentru care aceasta este datorată.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90