NOR CURIER 930X122

    afaceri_tineri

    Tinerii pot face afaceri cu bani de la stat

    Tinerii cu varsta de pana la 35 de ani ar putea primi ajutor de la stat pentru a derula proiecte proprii. Proiectele firmelor detinute de acestia ar urma sa fie finantate in proportie de 50%. Mai ramane ca tinerii sa aiba si curajul necesar pentru a porni diverse afaceri in asemenea vremuri tulburi.

    Planurile de afaceri ale firmelor detinute de intreprinzatori debutanti cu varsta de pana in 35 de ani ar putea primi finantare in proportie de 50%, in limita sumei de 10.000 euro, potrivit proiecului de Ordonanta de urgenta pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, lansat in dezbatere publica de Ministerul Economiei.

    Initial, proiectul de act normativ prevedea finantarea planului de afaceri in proportie de 30%, in limita sumei de 10.000 euro. Garantiile acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii SA (FNGCIMM) pentru creditele contractate de beneficiari vor fi de pana la 80% din valoarea creditului solicitat, dar in limita sumei de 80.000 euro sau echivalentul in lei.

    Bugetul alocat programului pentru sprijinirea tinerilor intreprinzatori pana in 35 de ani se ridica la 46,2 milioane lei, pentru perioada 2010 – 2012. Bugetul pentru anul 2010 s-a ridicat la 4,2 milioane lei.

    Conform noului proiect de act normativ, obiectul de activitate al microintreprinderilor a fost restrans la cinci domenii. Firmele sunt obligate sa reinvesteasca anual 50% din profitul realizat in anul precedent. Totodata, proiectul de act normativ prevede scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale pentru veniturile a cel mult patru angajati ai formei pe perioada nedeterminata si scutirea de la plata taxelor de inregistrare a firmei la Registrul Comertului.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3