930 x122 grota rece

    FotoUzinaTanger1

    Trei modele Dacia, in Maroc

    Majestatea sa, Regele Mohammed al VI-lea, a inaugurat astazi uzina Aliantei Renault-Nissan de la Tanger in prezenta lui Carlos Ghosn, Presedinte Director General al Renault si al Nissan. Noua uzina Renault-Nissan de la Tanger este rezultatul unei investitii de un miliard de euro.

    Capacitatea maxima de 400 000 de vehicule pe an va permite continuarea succesului mondial al gamei Entry.

    Conform site-ului specializat „0-100.ro”, prima linie de asamblare este acum funcţională, iar cadenţa actuală este de 170.000 vehicule/an, însă va ajunge în 2015 la 400.000 unităţi, când numărul de angajaţi va ajunge şi el la 6.000. Renault spune că Tanger este una dintre uzinele auto cu cele mai scăzute emisii de CO2.

    Proiectul a fost anunţat în 2007, iar lucrările au început în 2008. Prima linie de asamblare este gata, iar cea de-a doua va fi funcţională în 2013, capacitatea ei fiind tot de 170.000 de unităţi pe an. În 2012 vor fi lansate trei noi modele Dacia: Lodgy, o furgonetă şi un vehicul recreaţional (Leisure Activity Vehicle).

    Aceasta este prima uzina auto din lume cu un nivel zero al emisiilor de CO2 si cu un nivel zero al deseurilor de ape industriale.

    Prezent in Maroc de mai bine de 80 de ani, Renault beneficiaza pentru noua uzina de pozitia strategica a portului Tanger, aflat intre Oceanul Atlantic si Marea Mediterana, de o retea de furnizori dezvoltata si competitiva, dar si de un personal pregatit sa utilizeze cele mai bune tehnologii ale domeniului auto.

    Cu ocazia ceremoniei de inaugurare, Carlos Ghosn a declarat: „Renault si Nissan impartasesc marile ambitii de dezvoltare industriala ale Regatului Maroc. Datorita angajamentului Renault si a partenerilor sai, si a sustinerii impecabile din partea guvernului marocan, uzina noastra este pe drumul cel bun pentru a deveni o noua referinta in industria auto mondiala.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3