NOR CURIER 930X122

    hartaarges

    Turisti mai putini in Arges

    A scazut numarul turistilor din Arges. Nicio noutate, am putea spune, dar numai daca ne raportam la tendinta din acest an care a fost tot timpul descendenta. In anii trecuti se constatase chiar o crestere a numarului de turisti.

    Numarul turistilor care au vizitat in perioada ianuarie – august judetul Arges a scazut in raport cu aceeasi perioada a anului trecut la 135.500. Este vorba de o reducere cu 500 de inoptari fata de anul trecut. In total, in Arges au fost inregistrate in perioada analizata 110.200 de inoptari ale turistilor români si 25.100 de inoptari ale turistilor straini.

    Trebuie apreciat, totusi, ca din persoanele considerate a fi turisti straini multe sunt, de fapt, angajati ai unor firme care isi desfasoara activitatea in judetul nostru. Numarul inoptarilor strainilor in Arges s-a redus cu 2,1% fata de anul trecut.

    Pe zone turistice, cele mai multe innoptari au fost inregistrate in orasul resedinta de judet (51,3% din total) si in zona montana (36,6%), iar din punct de vedere al categoriei de clasificare majoritatea innoptarilor (77,8% din total) au fost inregistrate in unitatile de 3 si 2 stele.

    Innoptarile turistilor straini au fost realizate in proportie de peste 82,0% de turisti care au provenit din tarile europene.

    Intr-un clasament al tarilor din care provin turistii straini, dupa ponderea numarului total de innoptari, pe primele locuri se situeaza Franta (23,2%), Germania (11,9%) si Italia (10,0%).

     

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3