Donaris 930 x 122

hartaarges

Turistii ocolesc Argesul

De la inceputul anului si pâna acum, numarul turistilor a scazut constant in judetul Arges. Asa se face ca lunar s-au pierdut câteva procente din punct de vedere numeric, cum este si situatia in ultima luna analizata statistic, respectiv luna octombrie.

In perioada analizata, in structurile de cazare turistica din judet au fost inregistrate 94.500 de sosiri ale turistilor, dintre acestea 83,9% apartinând turistilor români si 16,1% turistilor straini. Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, numarul turistilor a scazut cu 3,3%.

Cele mai multe sosiri s-au inregistrat in hoteluri (55,0% din total), la polul opus situându-se casutele turistice care au atras doar 0,1% din totalul turistilor sositi.

Din punct de vedere al zonei turistice, au fost preferate unitatile din zona montana si cele din orasul resedinta de judet (au inregistrat fiecare peste 41,0% din numarul total al sosirilor), iar din punct de vedere al confortului a fost preferate unitatile de 3 stele (43,1% din total) si unitatile de 2 stele (39,7%).

Turistii straini inregistrati in structurile de cazare turistica au provenit in cea mai mare parte (87,6%) din tarile situate in Europa. Din totalul turistilor straini, pe primele locuri, dupa tara de provenienta, s-au situat turistii din Franta (18,8%), urmati de cei din Germania (15,3%) si de cei din Polonia (11,3%).

Cele mai multe innoptari au fost inregistrate in orasul resedinta de judet (52,9% din total) si in zona montana (35,2%), iar din punct de vedere al categoriei de clasificare majoritatea innoptarilor (78,9% din total) au fost inregistrate in unitatile de 3 si 2 stele.

 

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90