930×122 CAPRA 5

    daniel-constantin3

    Un an agricol foarte bun! Cea mai mare producție de grâu din ultimii opt ani!

    România a înregistrat cea mai bună producție la grâu din ultimii opt ani și a doua cea mai bună producție agricolă din ultimii 40 de ani, a anunțat astăzi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, într-o conferință de presă.

    „Cifrele ne arată că în acest an avem cea mai mare producţie de grâu şi de secară din ultimii opt ani, respectiv 7,296 de milioane de tone, pe o suprafaţă de 2,63 de milioane de hectare. De asemenea, producţia obţinută este cea de-a doua ca mărime din ultimii 43 de ani! Avem în acest an o producţie record la cultura grâului”, a spus ministrul.

    În ceea ce priveşte producţia de orz şi orzoaică, deşi au fost suprafeţe mai mici, s-a obţinut cel mai mare randament din ultimii 23 de ani, respectiv 3,2 tone la hectar, ceea ce înseamnă o cantitate de 1,511 milioane de tone. „La ovăz este a doua cantitate din punct de vedere al randamentului din ultimii 43 de ani, cu 1,96 de tone la hectar, iar campioana, tot din punct de vedere al randamentului, este în acest an cultura de rapiţă, unde avem cea mai mare producţie din ultimii 38 de ani!”, a subliniat Daniel Constantin.

    Pe de altă parte, ministrul Agriculturii a anunțat că procedurile pentru înființarea fondurilor mutuale s-au finalizat. Practic, asociațiile care vor să înființeze un fond mutual trebuie să dețină minim 30% din suprafața arabilă a României. Constantin a mai adăugat că fermierii români au primit în acest an subvenții de șase miliarde de euro, toate fiind acordate până în luna aprilie a anului.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90