930×122 CAPRA 5

    bani_surse-de-finantare

    Un nou imprumut de la FMI?

    Veste cat se poate de proasta pentru romani. Guvernul Boc remaniat se pregateste sa inceapa luna viitoare negocierile cu Fondul Monetar International pentru un nou imprumut prin care sa fie asigurata inclusiv „rostogolirea” ratelor din acordul actual de aproape 13 miliarde de euro euro care expira in primavara anului viitor.

    In 2011 Romania va avea de finantat un deficit bugetar de cel putin 6 miliarde de euro daca va reusi sa reduca nivelul acestuia la 4,4% din PIB. Romania va avea de achitat catre FMI peste 280 milioane de euro iar in 2012, cand incepe rambursarea ratelor de capital, nota de plata va creste la 1,8 miliarde de euro.

    Echipa Fondului urmeaza sa revina in octombrie pentru o noua vizita de evaluare, ocazie cu care vor incepe si discutiile privind noul imprumut, pe baza proiectului de buget pentru anul viitor. Fostul ministru al finantelor Sebastian Vladescu afirma in iulie ca Romania are nevoie de un nou acord care sa se intinda pana in 2013, inclusiv cu componenta de finantare, nu doar de tip preventiv.

    Echipa de secretari de la Finante nu se schim­ba, astfel ca de constructia bugetului se va ocupa tot Gheorghe Gherghina, iar strategia de finantare a deficitului va fi condusa de Bogdan Dragoi. Anul viitor Ministerul Finantelor va avea in functiune noul program de finantare externa flexibila.

    Sursa: Mediafax.ro

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3