New Profesional Consult 930 x 122

curent electric

Un nou maxim istoric al prețului energiei electrice în România

Un nou maxim istoric al prețului energiei electrice în România

Citiți și: Cireșe cu preț de… aur! 1 kg, preț colosal!

Prețul de închidere al pieței  (PZU) de la București pentru energia tranzacționată azi cu livrare azi, 18 august 2022, este de 2.750 lei/MWh.

Conform Economica.net, este cel mai mare preț mediu zilnic de când există piața de la București, în condițiile în care precedentul nivel maxim istoric a fost înregistrat chiar cu o zi în în urmă. Energia tranzacționată ieri cu livrare azi s-a vândut la un preț mediu al zilei de 2.709 lei, adică 554 de euro.

Citiți și: Compania gigant care oferă cel mai mic preț!

Piața spot de energie electrică de la București este cuplată prin preț cu cele din Ungaria, Cehia și Slovacia și, mai nou, cu cele din Austria, Polonia și Germania.

În luna octombrie a anului trecut, piața spot de la București a fost cuplată, prin același mecanism, și cu piața din Bulgaria.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3