930 x122 grota rece

    globuri

    Unde mergem de Craciun si de Revelion?

    Suntem deja in luna octombrie, asa ca agentiile de turism au serios de lucru. Sarbatorile de iarna nu sunt asa de departe precum ar putea parea, desi multor argeseni nu le mai sta capul la asa ceva. Criza economica si financiara a dat peste cap si industria turismului, oamenii fiind mult mai atenti când vine vorba sa scoata din buzunar diverse sume de bani pentru concedii sau ocazii speciale.

    Din pacate, cei mai multi argeseni nu isi vor putea permite decât un Craciun si un Revelion „clasice”: acasa sau la rude, in jurul unei mese mai bogata sau mai saraca, dupa buget, alaturi de familie sau de prieteni, cu siguranta in fata televizorului si, pe alocuri, in pietele oraselor.

    In mare, ofertele agentiilor de turism sunt apropiate intre ele ca preturi. Difera doar facilitatile oferite. De exemplu, un sejur intre 30 decembrie 2010 si 3 ianuarie 2011 la Azuga ajunge sa coste intre 380 de euro si 465 de euro, in functie de tipul cazarii (in camera dubla, apartament sau vila). In acesti bani se ofera cazare fara mic dejun, masa festiva de Revelion plus masa prânz. Pentru cinci noti de cazare la Bran – Moeciu se plateste intre 2.030 de lei si 975 de lei, in functie de cazare, iar pentru doua nopti media este de 650 de lei.

    La Busteni, preturile variaza de la 600 de lei la 1.700 de lei, in functie de numarul de nopti de cazare. La Baile Herculane putem avea parte de un Revelion ceva mai ieftin, cu preturi intre 649 de lei si 1.400 de lei, iar la Baile Olanesti preturile actuale sunt cuprinse intre 400 de lei (3 nopti de cazare si nimic mai mult) si 2.200 de lei la all inclusive pentru 5 nopti. Preturi mici par a fi cele din Calimanesti – Caciulata (intre 414 lei – 2 nopti cazare – si 1.002 lei pentru 5 nopti.

    Argesenii pot opta pentru o statiune apropiata de judetul nostru (preturi de la 670 de lei la 1.142 de lei) sau pentru zona Maramuresului (preturi pâna la 1.200 de lei pentru 4 nopti de cazare).

    La Poiana Brasov, preturile si pretentiile cresc. Exprimate in euro, preturile la Poiana Brasov incep de la 412 euro si ajung la aproape 700 de euro, la Predeal fiind aproape aceeasi situatie.

    Se pot organiza insa sejururi si in Arges, in special la pensiunile din nordul judetului. Pe Transfagarasan, de exemplu, aproape de cota 2000, 3 nopti de cazare cu pensiune completa, cina Revelion si Carnaval costa 1.000 de lei (la camera dubla). Desigur, sunt oferte si pentru sejururi in afara tarii, unele chiar mai ieftine decât in tara, dar acestea implica un efort mai mare privind deplasarea.

    Pentru cei mai multi argeseni, Craciunul perfect inseamna petrecerea in familie „traditionala”. Evident ca sunt si oferte multiple pentru cei care vor altceva. Preturile la Azuga pleaca de la 100 de euro locul in camera dubla pâna la 221 de euro in apartament VIP (pentru doua nopti), la Bran sunt cuprinse intre 100 de euro si aproape 370 de euro, la Busteni pornesc de la 286 de lei si ajung la circa 1.300 de lei.

    Un Craciun ieftin se poate petrece la Baile Herculane (253 – 320 de lei), la Baile Olanesti (220 de lei – 400 de lei) sau la Durau (circa 350 de lei). Pentru cei cu dare de mâna exista Poiana Brasov (preturi pâna la 530 de euro).

     

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90