930×122 CAPRA 5

    hartaarges

    Unitati de cazare turistica mai putine

    Directia Judeteana de Statistica Arges informeaza ca, la sfarsitul lunii august a anului in curs, in judet au fost in functiune 96 unitati de cazare turistica, cu 9 unitati mai putin decat la aceeasi data din anul trecut. Comparativ cu sfarsitul lunii iulie 2010, numarul unitatilor de cazare turistica in functiune a scazut cu 1,0%.

    Unitatile de cazare turistica in functiune cu ponderea cea mai mare in total au fost cele din categoria pensiuni turistice rurale si agroturistice (38,5% din totalul unitatilor in functiune), fiind urmate de cele din categoriile hoteluri (cu o pondere de 26,0%) si pensiuni turistice urbane (cu o pondere de 6,7%).

    Celelalte categorii de unitati de cazare turistica au detinut impreuna o pondere de 18,8% din totalul celor aflate in functiune, greutatea specifica cea mai mare (6,3%) apartinand vilelor turistice.

    Pe de alta parte, in primele opt luni ale anului curent capacitatea de cazare turistica in functiune a structurilor de primire turistica a fost de 764.700 locuri-zile, peste jumatate (54,0%) fiind oferita de hoteluri.

    Pensiunile turistice rurale si agroturistice au avut o pondere de 15,6% in totalul capacitatii de cazare in functiune, pensiunile turistice
    urbane 9,1%, cabanele turistice 8,9%, iar diferenta (12,4%) a apartinut celelalte tipuri de unitati de cazare turistica.

    Din punct de vedere al zonei turistice, oferta semnificativa de locuri de cazare a venit din partea unitatilor situate in orasul resedinta de judet (44,1% din total) si a celor din zona montana (38,5%).

     

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90