New Profesional Consult 930 x 122

petrochim

Va supravietui Oltchim?

In ultima perioada, actiunile de la Bursa ale combinatului Oltchim Ramnicu Valcea au inregistrat cresteri spectaculoase, desi unitatea are mari probleme in special din cauza nefunctionarii petrochimiei de la Pitesti. In contextul in care Petrom a luat si decizia inchiderii Rafinariei de la Pitesti care furniza materie prima pentru petrochimie si, implicit, pentru Oltchim, actionarii straini se tem ca Oltchim „nu va supravietui”.

Actiunile Oltchim Ramnicu-Valcea, „patronul” petrochimiei de la Pitesti, se bucura in continuare de succes pe Bursa. Interesul pentru actiunile respective a crescut mai ales dupa ce Guvernul a anuntat, la inceputul anului, ca a demarat procedurile pentru privatizarea combinatului.

Privatizarea este programata sa aiba loc insa undeva in a doua parte a lui 2012, iar pana atunci multe se pot intampla.

Aprecierea continua a actiunilor a determinat conducerea SIF „Oltenia” sa isi vanda participatia de circa 6,4% din companie catre un fond de investitii cu sediul la Londra, interesat de investitiile cu grad de risc ridicat, in companii aflate in dificultate.

Totusi, Artur Jedrzejewski, polonezul din fruntea „Carlson Private Equity”, care detine aproape 12% din combinatul valcean, a declarat ca a luat in considerare ca societatea s-ar putea sa nu mai supravietuiasca pana la privatizare, avand capitalurile proprii negative si probleme cu furnizorii. Intre timp, conducerea „Oltchim” a anuntat ca si-a achitat toate datoriile catre bugetul de stat, neavand nicio restanta.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3