Donaris 930 x 122

ciolos

VAI DE NOI CÂND VA FI SECETĂ! AVERTISMENT DUR

Guvernul Cioloș, printre cele mai slabe din 1990 încoace, tratează cu sictir și problema irigațiilor.

Citiți și: Apariție-surpriză pe scena politică a conducerii PNL Teleorman!

„Constat că proiectul de refacere a sistemului de irigații a fost abandonat total de Guvernul de tehnocrați! Au trecut 6 luni și nu s-a mișcat absolut nimic în vederea aplicării legii 269 a irigațiilor, promulgată de Președinte pe 12 noiembrie 2015. Nu există nicio scuză! Legea o aveau, trebuia doar aplicată!

Reamintesc tuturor că anul trecut am reușit să trecem în unanimitate în Parlament prima lege după 1989 care le dă speranțe fermierilor care au suferit de-a lungul timpului din cauza secetei că sistemul redevine funcțional. Prima lege care oferă un buget multianual de 1 miliard de euro!!!”, declară Daniel Constantin, copreședinte ALDE și deputat de Argeș, fost ministru al Agriculturii.

Citiți și: Cum vrea să taie Guvernul cheltuielile publice!

„Legea prevede ca într-o lună de la promulgare Guvernul să aprobe strategia pentru irigații – un document introdus în lege de liberali, fiind condiția de transparență cerută atunci pentru a vota și ei! Deși au trecut 6 luni și documentul nu a apărut, liberalii nu mai spun nimic!!! Am predat strategia elaborată noului ministru pe 18 noiembrie, dar nici astăzi nu este aprobată. Mai mult, nu există nici măcar în consultare un alt proiect!”, adaugă Daniel Constantin.

„În lipsa acesteia nu se face nicio investiție! Mai mult: riscăm să pierdem și banii europeni pentru infrastructura secundară.

În perioada 2012-2015 s-au semnat și investit aproximativ 130 de milioane de euro și alte 435 de milioane sunt puse la dispoziția fermierilor prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. În lipsa conectării acestei infrastructuri secundare reabilitate la infrastructura principală în maxim 3 ani, CE va solicita României să returneze fondurile!!!

Tot prin intermediul acestei strategii, trebuia actualizată lista cu amenajările de irigații viabile elaborată în 2010, în baza căreia Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații sunt eligibili pentru finanțare din fonduri europene. Deși situația actualizată a amenajărilor este finalizată din 2015, ea nu a fost aprobată prin strategia sectorului de irigații, iar o bună parte din aceste organizații sunt oprite din accesarea de fonduri europene.”, atenționează fostul ministru al Agriculturii.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90