NOR CURIER 930X122

dacia_uzina

Vanzarile Dacia au crescut cu 3%

Vanzarile mondiale ale Dacia au scazut cu 3% in primul semestru din acest an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 177.000 unitati, insa livrarile globale de automobile Renault au urcat cu 5,7% in perioada analizata, la 1,1 milioane masini.

Unul dintre motivele scaderii pentru Dacia tine de faptul ca exista carente de aprovizionare cu motoare turbo diesel (1,5 dCi), a anuntat Grupul Renault.

Strict pe piata europeana, Dacia a scazut cu 2,5%, dar si-a mentinut o cota de piata de 1,6%. Lansat in aprilie 2010, Duster numara 71.000 de livrari pana la sfarsitul lunii iunie din acest an.

Renault noteaza ca vanzarile de Duster merg bine in Franta, fiind al zecelea cel mai bine vandut automobil din aceasta tara si al doilea din segmentul 4×4/crossover. Chiar si asa, cererea mare pentru Duster nu a putut compensa scaderea inmatricularilor de automobile Sandero, cauzata de sistarea bonusului pentru automobile echipate cu GPL pe care statul francez obisnuia sa-l acorde.

In plus, exista si carente in aprovizionarea uzinei de la Mioveni cu motoare turbo diesel.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3