Donaris 930 x 122

ciment

Vânzări mai mici de ciment

Zona Câmpulung Muscel, una dintre cele mai afectate din punct de vedere economic din ultimii 20 de ani, are, pe lângă potenţialul turistic foarte ridicat, şi un agent economic important: Holcim România. Problema este că vânzările companiei de ciment şi clinchet au scăzut cu 6,7% în primul trimestru din acest an, faţă de perioada similară a anului trecut, iar preţurile s-au diminuat cu 1,6%.

 

Holcim, al doilea mare producător de ciment la nivel mondial, deţine în România două fabrici de ciment, la Aleşd şi Câmpulung, o staţie de măcinare la Turda, 18 staţii ecologice de preparare a betoanelor, cinci staţii de agregare, două staţii de lianţi speciali, precum şi terminale de ciment la Bucureşti şi Turda.

Nu se pune problema în prezent să se umble cumva la personal sau la investiţia din Câmpulung care este în continuare apreciată de conducătorii grupului.

Holcim sărbătoreşte în această perioadă centenarul, iar în România 15 ani de când derulează afaceri în ţara noastră. Industria cimentului este una din puţinele care au mai rezistat în zona Câmpulung Muscel, acolo unde întreprinderi mari precum Grulen şi ARO au fost închise iar mii de locuri de muncă s-au pierdut.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90