930 x122 grota rece

    petrochim

    Vesti bune pentru petrochimia Arpechim

    Oltchim Ramnicu Valcea, „patronul” petrochimiei de la Arpechim Pitesti, a scapat de o investigatie a Comisiei Europene pe tema unui ajutor de stat acordat de Guvernul Romaniei. Ajutorul viza tocmai fondurile necesare redresarii activitatii proprii, inclusiv pentru repornirea ionstalatiilor de la Arpechim.

    Agentia Reuters a anuntat ca, in urma unei adrese a Guvernului Romaniei, Comisia Europeana(CE) a inchis investigatia privind o garantie de stat pentru combinatul chimic Oltchim, intrucat garantia nu a fost acordata.

    Investigatia a fost deschisa la finele anului trecut, ca urmare a unei plangeri conform careia statul ar fi acordat garantia pentru a acoperi 80% dintr-un credit bancar de 62 de milioane de euro destinat Oltchim in vederea achizitionarii rafinariei Arpechim. Garantia de stat in suma de 49,6 milioane de euro urma sa fie emisa de Eximbank.

    „Intrucat, intre timp, autoritatile romane au informat ca garantia nu a fost acordata, Comisia nu poate continua investigatia”, se arata in sursa citata.
    Combinatul chimic este controlat de stat, care detine 54,79% din actiuni.

    Plangerea a fost facuta de firma PCC SE din Germania care este actionar minoritar la Oltchim si care s-a opus tot timpul preluarii petrochimiei de la Pitesti sub pretextul ca o asemenea afacere ar fi nerentabila si ar duce Oltchim in faliment. Oltchim a trecut peste toate piedicile si, la finalul anului 2009, a preluat petrochimia pitesteana pentru suma de 13 milioane de euro. La scurt timp a fost facuta o reevaluare a activelor de la Pitesti, rezultand o valoare de aproape 90 de milioane de euro, de asemenea contestata de PCC SE.

     

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3