New Profesional Consult 930 x 122

emanuel soare

„SOARELE” ŞI „LUNA” DE LA PREFECTURĂ S-AU DESPĂRŢIT. ARGEŞENII, ÎN ÎNTUNERIC ÎN LUPTA CU VIRUSUL

Una dintre cele mai importante insitituţii implicate în linia întâi în lupta cu virusul s-a dezbinat. Prefectul Soare a fost demis fiindcă a ales să candideze la şefia Consiliului Judeţean Argeş, de acolo de unde afirmă că poate face mai multe pentru judeţ. Dacă va câştiga alegerile, desigur. În caz contrar, dată fiind hotărârea Guvernului, el ar putea reveni pe post la Instituţia Prefectului.

Citiți și: Când va demisiona prefectul Radu Perianu și cine îi va lua locul

Interesant este ce s-a întâmplat la Prefectură zilele acestea. Subprefectul Adrian Bughiu a răbufnit în discuţii cu presa locală, a fost foc şi pară legat de modul de comunicare / promovare a activităţii instituţiei, considerând că „a fost cenzurat aprig în ultimele luni” şi că mai toate acţiunile l-au avut pe Soare în centrul atenţiei. Astfel, prefectul şi-a consolidat imaginea în faţa opiniei publice, devenind un candidat cu şanse la CJ.

Zic că e logic. Dacă risipeşti resursele în mai multe direcţii, pe mai mulţi oameni nu vei avea niciun vârf, niciun lider (ca în sport, jucătorii de top au parte de un tratament special). De aceea toate forţele s-au concentrat pe Soare şi „Luna” a fost doar în faza ultimului pătrar. De fapt, nici atât….

Citiți și: De Ziua Unirii, Liviu Dragnea „a venit” la Pitești!

Totodată, constat că problema gestionării pandemiei este una politică în primul rând şi iată că se răsfrânge acum şi la nivel local, asupra cetăţenilor.

Dacă stau să mă gândesc, toate situaţiile de criză din pandemie, când au apărut explozii de cazuri, au fost generate politic şi de dispute politice: contestaţii la CCR, promovarea unor mesaje absurde doar ca să fie în contrast maxim cu ceilalţi, fake news, amânări, indecizii şi nu în ultimul rând… abandon pe frontul de luptă. Pentru o cauză mai „nobilă”, nu-i aşa?

Noroc cu medicii care îşi fac treaba în mod constant. Mai greşesc, fiindcă sunt oameni şi ei. Dar una este să greşeşti pe fondul unei solicitări peste capacitatea ta fizică, alta e să iei decizii cu gândul la o răsplată viitoare, în detrimentul tuturor celor care le pasă de ce se întâmplă cu ei şi cu cei dragi.

Că mai sunt şi oameni cărora nu le pasă de ce se întâmplă în jur şi trăiesc precum buruienile din Bărăgan.

P.S.: La această oră, nu ştim care va fi formula de conducere la Prefectură, cine şi dacă va comunica informaţii de maximă importanţă pentru cetăţeni. Suntem în beznă!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3