New Profesional Consult 930 x 122

controale

Efective mărite de polițiști au dat buzna în Argeș! Razie în județ

Efective mărite de polițiști au dat buzna în Argeș! Razie în județ

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Poliția Câmpulung a acționat azi noapte cu efective mărite pe raza municipiului Câmpulung și în localitățile arondate.

Aceștia au avut în vedere creșterea gradului de siguranță, prevenirea infracțiunilor contra persoanei și contra patrimoniului, precum și creșterea disciplinei rutiere.

Citiți și: Accident în Argeș: Două puștoaice, impact deosebit de grav cu o mașină de 16 ani

La acțiune au participat peste 60 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră și investigații criminale.

Polițiștii au avut parte de sprijinul Grupei de Intervenție din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș și Detașamentului de Jandarmi Câmpulung, dar și al polițiștilor locali din cadrul Poliției Locale Câmpulung.

Efective mărite de polițiști au dat buzna în Argeș! Razie în județ

Au fost desfășurate 17 filtre rutiere.

De asemenea, polițiștii au verificat 364 de autovehicule.

Totodată, aceștia au efectuat 97 de testări cu aparatele alcooltest și drugtest și au legitimat 489 de persoane.

Controalele au vizat verificări în mai multe localuri și săli de noroc.

,,Dispozitivul de intervenție a fost compus dintr-un element de blocare pe căile de acces, respectiv pe arterele rutiere din zona de acțiune și dintr-un element de intervenție, care a acționat în zona și interiorul sălilor de jocuri de noroc.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 97 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 57.018 lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 11 permise de conducere, respectiv de retragere a 9 certificate de înmatriculare și a unui set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

7 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială, 77 de sancțiuni conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, 11 sancțiuni conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, respectiv două sancțiuni conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor și valorilor.

De asemenea, au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au controlat 24 de locații cu profil de activitate bar-restaurant, jocuri de noroc. În cadrul acțiunii, au fost legitimate 135 persoane și au fost controlate 85 de autoturisme.
În urma abaterilor constatate, polițiștii de ordine publică au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 6.620 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de retragere a 3 certificate de înmatriculare.

 

Exemple:

Polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică Câmpulung au depistat un bărbat de 48 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

În noaptea de 18 spre 19 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat din Mihăești, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 117 km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 42 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, având dreptul de a conduce autovehicule anulat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335, alin.2 din Codul Penal, iar cercetările continuă.”, transmite Poliția Argeș.

Imagini: IPJ Argeș

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90