Donaris 930 x 122

elevi olimpici

Elevi admiși la liceu fără susținerea Evaluării Naționale

Elevii de gimnaziu ar putea fi admiși la liceu fără a susține examenul de Evaluare Națională, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență al Ministerului Educației.

Citiți și: Oficial! Evaluare Națională și pentru elevi din învățământ primar. Când au loc examenele

Este vorba despre elevii olimpici, cei care au obținut locul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate de Ministerul Educației sau au obținut premii la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației.

Potrivit Ordonanței de Urgență, „elevii cu performanțe deosebite la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale, prevăzuți la alin (2), vor putea fi înscriși la filiera/profilul/specializarea corespondentă specificului olimpiadei naționale/competiției internaționale. Lista privind corespondența specificului olimpiadei naționale/competiției internaționale cu filiera/profilul/specializarea la care se face înscrierea este aprobată anual prin ordin al ministrului educației”.

Citiți și: Evaluare Națională 2024: Încep simulările!

Într-o intervenție pentru postul de televiziune Aleph news, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre această modificare, precizând că „este una importantă pentru recunoașterea performanței acestor copii”.

În prezent, doar elevii de liceu care au obținut premii la olimpiadele școlare internaționale se pot înscrie pentru urmarea studiilor superioare fără susținerea concursului de admitere.

Foto principal: descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3