SMART KIDS 930X122

elevi olimpici

Elevi admiși la liceu fără susținerea Evaluării Naționale

Elevii de gimnaziu ar putea fi admiși la liceu fără a susține examenul de Evaluare Națională, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență al Ministerului Educației.

Citiți și: Evaluarea Națională: Surprize uriașe! Acum a anunțat ministrul!

Este vorba despre elevii olimpici, cei care au obținut locul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate de Ministerul Educației sau au obținut premii la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației.

Potrivit Ordonanței de Urgență, „elevii cu performanțe deosebite la olimpiadele naționale sau la competițiile internaționale, prevăzuți la alin (2), vor putea fi înscriși la filiera/profilul/specializarea corespondentă specificului olimpiadei naționale/competiției internaționale. Lista privind corespondența specificului olimpiadei naționale/competiției internaționale cu filiera/profilul/specializarea la care se face înscrierea este aprobată anual prin ordin al ministrului educației”.

Citiți și: Schimbări la examenul de Evaluare Națională. Va avea loc după Bacalaureat

Într-o intervenție pentru postul de televiziune Aleph news, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a vorbit despre această modificare, precizând că „este una importantă pentru recunoașterea performanței acestor copii”.

În prezent, doar elevii de liceu care au obținut premii la olimpiadele școlare internaționale se pot înscrie pentru urmarea studiilor superioare fără susținerea concursului de admitere.

Foto principal: descriptiv

555×222  MAIA

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3