930 x122 grota rece

CN Zinca Golescu

Elevii de la ,,Zinca” au strălucit! Marele premiu la Maratonul pentru Educație Antreprenorială

Elevii de la ,,Zinca” au strălucit! Marele premiu la Maratonul pentru Educație Antreprenorială

Citiți și: Maraton pentru Educație Antreprenorială organizat de CONAF Arges

Pe data de 12 aprilie, într-o atmosferă încărcată de entuziasm și creativitate, s-a desfășurat semifinala județeană Argeș a ”Maratonului pentru Educație Antreprenorială”, ediția a II-a.

Evenimentul, parte a unui program național destinat liceenilor, este organizat de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) Sucursala Argeș.

Citiți și: Colegiul „Zinca Golescu” Pitești, admis în Alianța Colegiilor Centrale din România

Alături de CONAF s-au implicat mai multe instituții de prestigiu precum Ministerul Educației, Universitatea de Vest din Timișoara, și Autoritatea de Supraveghere Financiară.

,,Temelia acestui proiect este VOCAȚIA și îmi place să cred că este datoria generației noastre să dăm încredere, forță, curaj și mai ales instrumente celor care sunt astăzi în sistemul de învățământ.

Antreprenori sau nu, angajați sau angajatori, birocrați, artiști, medici, avocați, jucătorii pieței muncii de mâine își câștigă reperele astăzi, iar direcția trebuie să fie una sustenabilă, pozitivă și mai ales solidă.

Maratonul pentru Educație Antreprenorială, desfășurat în aproape jumătate de România, este un efort al unei pături sociale, numită generic antreprenori, pe suișul abrupt al curbei recunoștinței, iar eforturile sucursalei CONAF Argeș au demonstrat că suntem reprezentativi, nu doar la nivel național ci și în comunitățile locale, atât de frumos definite cultural” , a declarat Cristina CHIIRAC, președinta CONAF.

La competiția de planuri de afaceri au fost premiate cele mai bune planuri de afaceri prezentate de cele 11 echipe formate din 53 de liceeni de la 8 licee:

Elevii de la ,,Zinca” au strălucit! Marele premiu la Maratonul pentru Educație Antreprenorială

– Colegiul Național “Alexandru Odobescu”,

– Liceul Teoretic “Ion Mihalache” din Topoloveni,

– Colegiul Național “Zinca Golescu” din Pitești,

– Colegiul Economic “Maria Teiuleanu”,

– Colegiul Național “Dinicu Golescu”, Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino” Pitești,

– Colegiul Național “Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeș,

– Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu” din Mioveni.

– Evenimentul a fost găzduit de Primăria Municipiului Pitești și Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Proiectul câștigător și inovațiile liceenilor

Marele premiu al acestei ediții a fost adjudecat de elevii Colegiului Național ,,Zinca Golescu” sub îndrumarea profesorului coordonator Anca Bădescu.

Echipa a impresionat juriul cu proiectul lor, ,,Think Box” – jucării educaționale create din materiale reciclabile care încurajează învățarea conceptelor de mecanică și fizică prin experimente directe.

În semn de recunoaștere a eforturilor lor, au primit și Premiul Gold, în valoare de 4000 lei, oferit de Money Gold.

Un efort comun pentru un viitor mai bun

Maratonul pentru Educație Antreprenorială nu se limitează doar la județul Argeș.

Este un fenomen național, cu peste 12.000 de elevi implicați de la 130 de licee din 40 de localități.

Programul este susținut de companii românești importante, cum ar fi Auchan România și Vodafone Business.

De asemenea, beneficiază de o colaborare extensivă cu autoritățile educaționale locale.

,,Maratonul pentru Educație Antreprenorială” reprezintă nu doar o competiție, ci o mișcare educațională ce are potențialul de a schimba paradigmele în educația antreprenorială în România.

Acum, echipa de la Colegiul Național ,,Zinca Golescu” se pregătește pentru marea finală din mai, la București, unde va reprezenta orașul nostru.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90