930X122 MAIA

copii

Elevii piteșteni s-au întors din tabăra din Serbia

Elevii piteșteni s-au întors din tabăra din Serbia. La întoarcere, aceștia s-au întâlnit și cu grupul de copii din Kragujevac, care a petrecut, de asemenea, în tabără, la Pitești.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Primăria Pitești transmite:

„Astăzi, 18 iulie 2022, cele două grupuri de copii care au participat la tabăra de vară organizată de către municipalitățile din Pitești și Kragujevac s-au întâlnit, la finalul celor 11 zile petrecute în țara vecină, pentru a schimba impresii și concluzii, în urma experienței trăite.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Elevii merituoși din școlile piteștene au revenit din Serbia încântați de locurile frumoase pe care le-au vizitat – stațiunea montană Zlatibor și obiective turistice din regiunea Sumarice, de cunoștințele noi pe care le-au acumulat despre istoria și tradițiile poporului sârb și ale comunității din Kragujevac, iar povestirile lor entuziaste i-au bucurat pe toți cei prezenți.

Colegii lor din Kragujevac au împărtășit experiențe similare, vorbind cu multă căldură despre zilele petrecute în Pitești și în România, în care au cunoscut o parte din frumusețea județului Argeș și s-au bucurat de un sejur pe litoralul Mării Negre, în Vama Veche.

Prieteniile legate între acești copii vor duce mai departe tradiția de aproape o jumătate de secol a colaborării dintre două comunități frumoase, cu multe asemănări în spirit și stil de viață, iar experiența acestei tabere va crea, pentru fiecare dintre participanți, o legătură emoțională profundă cu orașul și comunitatea care i-a găzduit.

Proiectul taberei de copii din Pitești și Kragujevac merită continuat, iar colaborarea dintre cele două orașe înfrățite va da naștere și altor oportunități de dezvoltare, cu beneficii reale, în plan cultural și educativ, pentru generațiile viitoare!”

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90