SMART KIDS 930X122

copii

Elevii se întorc din vacanţă pentru a intra în minivacanţă!

Elevii se întorc din vacanţă pentru a intra în minivacanţă!

Citiți și: Dramele prin care au trecut acești părinți!

Elevii au parte de cel mai fragmentat an şcolar din istoria recentă după ce doi ani au fost bulversaţi de pandemia de Covid.

Astfel, după cea mai lungă vacanţă de iarnă, în ianuarie mai au parte de o minivacanţă (prilejuită de sărbătorirea Micii Uniri), pentru ca în februarie să intre, diferenţiat pe judeţe, într-o altă vacanţă – „vacanța de schi”.

Citiți și: Argeș. Cea mai numeroasă familie din România! Mama eroină cu 20 de copii

În afara vacanţelor, mai există pauze şi pentru „Şcoala altfel” sau „Săptămâna verde”.

În anul 2023, prima zi de cursuri este luni, 9 ianuarie, și aceasta deschide modulul 3 de cursuri.

Acest modul are o durată diferită în fiecare județ, această durată fiind decisă de inspectoratele școlare încă de anul trecut. În funcție de cum a fost poziționată vacanța de schi, din februarie, modulul 3 durează 5, 6 sau 7 săptămâni.

Concret, copiii de grădiniță, elevii și profesorii din Ilfov și Suceava au vacanță de schi între 6 și 10 februarie. Județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova au ales vacanța de schi între zilele de 13 și 17 februarie 2023.

Județele care vor avea vacanță în 20-24 februarie sunt Alba, Arad, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

Foto: Arhivă ePitești/Descriptiv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90