930×122 POSADA 5

copii

Elevii se întorc din vacanţă pentru a intra în minivacanţă!

Elevii se întorc din vacanţă pentru a intra în minivacanţă!

Citiți și: Centrul Piteștiului, plin de copii! Acțiune inedită

Elevii au parte de cel mai fragmentat an şcolar din istoria recentă după ce doi ani au fost bulversaţi de pandemia de Covid.

Astfel, după cea mai lungă vacanţă de iarnă, în ianuarie mai au parte de o minivacanţă (prilejuită de sărbătorirea Micii Uniri), pentru ca în februarie să intre, diferenţiat pe judeţe, într-o altă vacanţă – „vacanța de schi”.

Citiți și: Argeș. Copii atacați de câini! Imagini incredibile surprinse de camere

În afara vacanţelor, mai există pauze şi pentru „Şcoala altfel” sau „Săptămâna verde”.

În anul 2023, prima zi de cursuri este luni, 9 ianuarie, și aceasta deschide modulul 3 de cursuri.

Acest modul are o durată diferită în fiecare județ, această durată fiind decisă de inspectoratele școlare încă de anul trecut. În funcție de cum a fost poziționată vacanța de schi, din februarie, modulul 3 durează 5, 6 sau 7 săptămâni.

Concret, copiii de grădiniță, elevii și profesorii din Ilfov și Suceava au vacanță de schi între 6 și 10 februarie. Județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova au ales vacanța de schi între zilele de 13 și 17 februarie 2023.

Județele care vor avea vacanță în 20-24 februarie sunt Alba, Arad, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

Foto: Arhivă ePitești/Descriptiv

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

New Profesional Consult 570×90